^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘

!V PRODEJI!




˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘^˘

New Moon

14. prosince 2009 v 21:48 | Nelien |  recenze


Mám tu svou první recenzi :) Všichni určitě dobře znáte mánii Stmívání (Twilight) a všichni určitě dobře víte, že nedávno v našich kinech proběhla premiéra Nového měsíce (New Moon), který je pokračováním tohoto fenoménu.


Hned na začátek musím napsat - ačkoli tím mnoho z vás možná překvapím, naštvu či zklamu - že nepatřím mezi Twilight-fanoušky. Na knize - a filmu už vůbec ne - mi nepřipadá nic zvláštního ani úžasného. Jednoduše řečeno se mi Stmívání sága nelíbí. Prosím, nevražděte mě :D

Když jsem si kdysi přečetla první díl, byla jsem asi jako většina z vás nadšená. Ale mé nadšení začalo postupně hasnout s dalšími díly. V Novém měsíci už mi Edward vůbec nepřipadal tak úžasný jako na začátku a když jsem se potom doslechla, co má následovat v trojce a čtyřce... rovnou jsem to vzdala. Odpusťte mi, ale myslím si, že S. Meyer už větší slátaninu napsat nemohla. Hlavně teď myslím čtvrtý díl.

Ve Stmívání jsem zbožňovala Edwarda a měla jsem ráda Bellu. V Novém měsíci se Edward ukázal jako úplný idiot, když Bellu opustil, a Bella jako šílená hysterka, která se snaží neúmyslně zabít proto, že jí dal kopačky kluk. Jedinou mou oblíbenou postavou se stal Jacob.

Navíc mi připadá, že knihy nemají žádný děj. Vše se stále dokola točí kolem vztahu Belly a Edwarda. Na závěr se potom šustne nějakej ten malér a akcička a konec šmitec. Pořád dokola.

No, ale to je pouze můj názor a rozhodně vám neberu, že Stmívání milujete - vaše věc. Já se na to dívám takto, snad mě nebudete odsuzovat ;)

Ale abych se vrátila k filmu. New moon jsem viděla nedávno v Praze, vyrazily jsme s kamarádkou. Přestože se mi první film absolutně nelíbil - především herecké obsazení je vážně katastrofa, kdeže je ten andělsky krásný upír Edward? To má být opravdu Robert Pattison? Promiňte, ale on je vážně příšernej. Na Nový měsíc jsem se docela těšila už kvůli slibným trailerům. A lhala bych, kdybych nepřiznala, že opravdu ten úplně hlavní důvod byl Taylor Lauttner :D On je vážně božsky nádherný, tisíckrát hezčí než celá Cullenovic rodinka.

Takže: Ačkoli většina recenzí na New moon je kritických, mně se film překvapivě docela líbil. Jasně, žádný zázrak, který by člověk podle ohlasu diváků a milionů vydělaných dolarů čekal, ale oproti Stmívání se Nový měsíc fakt povedl. Aspoň mně se líbil. Líbily se mi efekty, akční scény, proměny vlkodlaků a opravdu pěkný byl i závěrečný boj v Itálii. Edward se tu na většinu filmu vypařil, takže jsem se nemusela dívat na ten jeho - pardón - kačeří ksicht a mohla jsem se kochat Jacobem. Jelikož se skoro pořád pohyboval bez trička, dáte mi holky jistě za pravdu, že to byl pohled vskutku skvostný :D

I Pattisona tentokrát nebudu hodnotit až tolik kriticky. Sice si myslím, že absolutně neumí hrát, ale ve dvojce to bylo trošku lepší. Dokonce mě i scéna, kdy ho Bella "zachrání" před smrtí, maličko dojala. Navíc jsem si uvědomila, že vlastně není nejošklivější tváří filmu, jak jsem byla zpočátku přesvědčená - Jasper je totiž MNOHEM ošklivější.
No jo, takovouhle mají holt tvůrci filmu představu o krásných upírech.

No, tak to je asi všechno. Nebudu tady film bůhví jak rozpitvávat, to mě ani nebaví. Prostě se na něj podívejte sami a pak posuďte.

Vaše Neli ;)

Moje hodnocení: 3/10
-----------------------
 

10 lidí ohodnotilo tento článek.

Anketa

Jste fanoušky Twilight série?

Ano!!
Ne!

Komentáře

1 Peťka Peťka | 14. prosince 2009 v 21:59 | Reagovat

kámošky už mě taky docela dlouho přemlouvaj, ať vyrazíme na New Moon do kina :D i když sem jim musela připomenout že ty dvě stovky co tam necham, hodlam strávit kocháním se při pohledu na Jacoba (samo nahoře bez:D) a přežrávání se při tom popcornem:D mě osobně přišla jednička celkem normální, ale zase mě nějak nebrala... a jelikož sem nečetla žádnou knížku, nemůžu to porovnat s filnovym zpracovánim...

2 Clarett Clarett | Web | 15. prosince 2009 v 11:42 | Reagovat

Výborně Neli, jsem ráda, že jsi začala právě s tímhle filmem :) Máme na to stejný názor. Prostě...odrazuje mě jenom ta obrovská popularita a nedávno jsem dokonce kousek viděla. Upřímně, měla jsem co dělat, abych se nezačala smát. :) Tímto se omlouvám všem fanouškům, nechci nikoho urazit. Tohle je prostě můj názor. Jinak moc dobře napsaná recenze - těším se na další :o)

3 Maya Maya | Web | 15. prosince 2009 v 12:56 | Reagovat

Máš můj úplnej souhlas, Jacob je ze všech nejlepší. Ještě je mi teda docela sympatickej Emmet a Seth s Jaredem, ale Jacob vede.
Navíc Edward byl bez trička nechutnej (fakt sorry všem, kdo ho baštěj). Musím říct, že dřív jsem ty knížky měla moc ráda, ale postupem času se na to začínám dívat z jiný perspektivy a to hlavně z tý, že Bella a Edward se k sobě absolutně nehoděj. Ona je hloupá husa, která k němu přiskákala jako nějaká pipka a vzala ho zpátky všema deseti, když ji opustil a on o ní ani nebojuje...
Jinak jsem moc ráda za tuhle recenzi, alespoň někdo má podobnej názor. U nás ve třídě je to děs. Pořád musím poslouchat o óchání a áchání na Roba, jak je božskej a Jacob nechutnej... podle mě je to naopak, ale nějak to neberou :-D
Maya

4 Ascaria Ascaria | Web | 15. prosince 2009 v 17:32 | Reagovat

Neli, se mnou máš taky pravej souhlas... schválně se půjdu podívat na film Nový měsíc do kina protože na to chce jít se mnou kamarádka a já jsem jí to slíbila... no a máš fakticky pravdu já to vůbec nechápu jak můža Edward opustit holku atd. atd. No a jinak Jacob se mi líbí... ale jinak nepatřím mezi fanoušky filmu... no a mousek jsem viděla stejně jako Clarett a musím říct , že jsem se málem počůrala smíchy... prostě psycho...já za to nemůžu a klidně mi neveřte, ale je to tak tento film mě naprosto nebere...máte pravdu všeci kdo tu zatím napsaly

5 Aňulka Aňulka | Web | 15. prosince 2009 v 20:29 | Reagovat

Pravda, Jacob by ten nejhlavnější důvod, proč jsem tam šla.Mám pocit, že na každý díl půjdu jen kvůli Jacobovi:-DPodle mě je nejlepší z celé ságy.Ty jeho hlášky a ten temperament, to je na něm to nejlepší.Jake je totiž, narozdíl od Edwarda, zábavný a jeho povaha je mi nesmírně sympatická.

6 makča makča | E-mail | 16. prosince 2009 v 15:04 | Reagovat

já sem teda new moon ješťe neviděla ale chystám se tam s kámoškou sem na to docela zvědavá. Jinak mě to taky moc nebere. Navíc fakt bellu nechápu. Kdyby se na mě ňákej kluk takhle vykašlal tak se na něj snažim co nejrychlejc zapomenout a neskáču z útesu a nejezdim na motorce jenom abych slyšela jeho hlas XD a když se mi začne omlouvat tak ho nevezmu zpátky a vykašlu se na něj :) A taky Edward je děsnej vůl nejdřív belle slíbí že jí neopustí pak se s ní rozejde a když sou už zase spolu tak jí to slíbí znova? Já bych mu teda už nevěřila, ale bella je na to dost blbá. Navíc chudák Jakob. Kdyby ho nebylo tak se bella uplně zblázní, nejdřív je jí dobrej když nemá edwarda a pak se na něj vykašle a de zpátky k němu.
No jinak edward ve filmu je teda hroznej zjev :D to už i ten jasper je lepší :). Podle knížek sem si ho představovala uplně jinak ale Jacob se mi z fotek moc líbí tak se na film docela těšim a sem ráda že tam edward po většinu filmu nebude :)

7 Selin Selin | 16. prosince 2009 v 18:58 | Reagovat

Jejdamane, když vidím Jacoba bože. To je takový kusan a největší byl když na něj pršelo slunce, on měl vlasy dolů a jednotlivé kapky skapávaly po jeho opáleně namakaném hrudníku. A ještě to tetování...bože Míšo, to jsme byly hotové, co ?

8 Simako Simako | 17. prosince 2009 v 15:08 | Reagovat

New Moon je snad ten nejnudnější film, jaký jsem viděla. Nelíbila se mi ani jednička, ale dvojka je snad ještě horší. Možné je to i tím, že se mi nejenže nelíbi Pattison, ale ani Lautner a proto mi ani nic neříkaly jeho polonahé scény, ty jsem spíš protrpěla. Jakoby tvůrci sázeli jenom na vypracované hrudníky vlkodlaků, bez trička. I když ti alespoň měli co ukazovat. Zatímco když se na konci objevil polonahej Pattison, nedalo se na to ani dívat. Stmívání jsem četla a líbilo se mi, ale musím přiznat, že děj je tu opravdu slabí a ve filmu se to ještě víc projeví. Stmívání je podle mě založeno na dialozích, pocitech a tak podobně a to ve filmu nikdy nebude jako v knize

9 Kallia Kallia | Web | 18. prosince 2009 v 8:51 | Reagovat

No... já nevím, já Twilight ságu žeru... jo, u druhýho dílu jsem se trochu víc nudila, předskakovala jsem i v posledním... Ale rozhodně autorce neberu, že tam něco málo - víc - fantazie v tý hlavě má...
Edward... no, není to jeden z těch nejhezčích, ale ještě ujde... Jasper sám o sobě má ve tváři furt ten křečovitej výraz, tak kdo by si divil?? :D
Jacob je docela dobrej.... Ale prostě a jednoduše Twilight fandím... filmek byl docela dobrej, ale víc jsem se chtěla dívat na první díl :)

10 Bellatrix Black Lastrange Bellatrix Black Lastrange | Web | 18. prosince 2009 v 20:27 | Reagovat

Přišla jsem do kina, viděla jsem, znechuceně odcházela jsem... Jediná poznámka Neli: "Jasper je sladký!"
Za tím si stojím, bohužel všichni v tom filmu mě štvou, ale Rosalie a Jasper jsou jednoduše kawai...:)

11 nerrti nerrti | 18. prosince 2009 v 20:53 | Reagovat

Tak. :D Přečetl jsem si to a zjistil že mám opačný názor. :D Pokud bych měl vybrat co mě z toho filmu znechutilo nejvíc, byl to asi Taylor Lautner. :D Vzhledem k tomu že v první polovině byl dokonale jojinovskej a v té druhé se choval jako naprostý idiot a k tomu se pořád hrbil. :D
Jacksona Rathbona i Roberta Pattisona miluju. Neříkejte mi, že se vám nikdy nelíbil filmový Cedric Digory. :D Problém je však v tom že z Pattisona ve filmu udělali naprostého debila, který ještě k tomu přehrával jak se snažil. Chudáček. :D
Co se týče Jacksona (Jasper) prostě mu nesedl účes, což je děsná škoda, poněvadž Rathbone je z celé té TW mánie nejvíc sexy osoba.
Jinak film se mi zdál o padesát procent horší než první díl. Ale to bylo asi mojí averzí na Taylora vzhledem k tomu že uznávám spíše šlachovitější typy než ty hrbaté skoro kulturisty. :D
Ostatně Rosalii dali v NM úroveň, to souhlasím s Bellou. Dali ji i Alici (líbilo se mi její oblečení ve Volteřře) ale jinak... Natahovačka alá... kec, nuda, niternej světlej bod v podobě Rosalie a Victorie, kec, nuda, niternej světlej bod v podobě Dakoty Fanning alá Jane Volturi, rádoby akce a pak zase kec a trošku klišoidní závěr. Ehm... "Bella... Merry me?"

12 Anngrellijan Anngrellijan | 18. prosince 2009 v 21:18 | Reagovat

Docela s tebou souhlasím. Četla jsem, viděla jsem, nelíbilo se mi. To je celé.
Jinak - ano, Taylor Loutner je sexy. Zatraceně sexy. xD
A taky Emmet je mi sympatický. V knížkách je mojí nejoblíbenější postavou, jeho hlášky jsou prostě...výtlemové. :D
A jelikož Kellan Lutz je můj typ, nemám nic proti Emmetovi ani ve filmu. :D
Co mě dokonale irituje je -můžete-hádat-třikrát-vychtlej-bílej-Pattinson. Fakt mě dostal jeho obnažený hrudník. Už v jedničce. Myslela jsem že potupně zemřu na nekončící a chvílemi až psychopatický smích. Bože!
Každopádně souhlasím s Nerrtim - Jasperovi nesedl účes, v civilu je moc pěknej. :D

13 Kallia Kallia | Web | 22. prosince 2009 v 9:06 | Reagovat

No, tady souhlasím... pro mě jsou všichni Cullenovi docela hustí... nevím, co dodat... Edward je lehce takovej, nevím no... Cedric se mě - upřímně - nikdy nelíbil :D Ale teď v TW je to o něco lepší... Jasper je svým způsobem divnej, ale přikládám to za vinu tomu, jak má takovej ten křečovitej pohled, kvůli tomu, aby po někom neskočil a nevycunul ho... :D
Když jsem četla New Moon, většinu jsem přeskakovala, protože jsem se opravdu nudila. Twilight jsem viděla možná 50x a furt jsem měla chuť, se na to koukat... Ale New Moon byl sám o sobě nudnej... Doufám, že další díly budou lepší... ale tak upřímně, poslední dílek by mohl být docela i nabitý :)
A Jacob? U toho fakt nevím... Někdy se mě líbí, někdy ani trochu... :D zmatek :D

14 Thanan Thanan | 28. prosince 2009 v 13:29 | Reagovat

No, Já četla jen 3 a 4 díl a to až potom co mě ve 2 zaujal Jacob :-) :-D je to zatraceně sexy kluk/chlap :-D Edward je vůl a Bella krava.(Je to jen můj osobní názor) Nejlepší jsou hlášky a myšlenky Jacoba- utoho se vždycky nasmějuuuuuuuuuu :-D zatim co když se objeví Edward a Bella je to samy nudný kecání, a navíc když se Edward obnažil na konci 2 tak jsem málem vyzvracela svůj oběd protože na to se opravdu nedalo dívat, tak nechutně bílého a plochéno chlapa jsem neviděla už pěkně dlouho. No humus aspon že na toho Jacoba se dalo dívat :-)(jen by se mohl rochu narovnat :-D )

15 Mmmmm:) Mmmmm:) | 28. prosince 2009 v 14:24 | Reagovat

Ahojda...hele nic proti, ale podle mě se v tom nemáš co vrtat jakej ten film je...na to má snad každej svůj názor a to neznamená že budeš psat recenze-co si ty myslíš...je to pěkně uhozený...mě se třeba new moon líbil moc a znám plno lidí co má stejnej názor i knížky jsou super...

16 Mmmmm:) Mmmmm:) | 28. prosince 2009 v 14:25 | Reagovat

ale nebudem to řešit :)

17 Stella Stella | 28. prosince 2009 v 20:37 | Reagovat

Úplně mi mluvíš z duše nelinko xD já osobně tu ságu doslova nesnáším... hlavně kvůli naprosto stupidnímu "ději" (jo, v uvozovkách, protože tam byste děj hledali opravdu těžko =D) a zženštilým upírům kteří jsou nadpozemsky krásní, ani nepijou krev a stejně stále fňukají jaké jsou zrůdy xD Viděla jsem film Stmívání a četla Nový měsíc a naprosto mi to stačilo - už nikdy víc xD

Jsem ráda že na to má aspoň někdo střízlivý názor.

A Robert Pattinson se mi taky nelíbí xD

18 Evelin Evelin | Web | 21. ledna 2010 v 20:57 | Reagovat

já jsem New Moon neviděla a ani to neplánuju, při vzpomínce na Stmívání... i když ráda bych se na to koukla jen tak pro posouzení, ale to by mi to nejdřív musel někdo zaplatit :D. Na začátku se mi tahle sága celkem zamlouvala, ale po shlédnutí filmu a zjištění, že to je nová tzv. "filmová pecka", kterou miluje celá Amerika, moje nadšení celkem rychle opadlo.

Taky myslím, že Pattinson je hroznej - vypadá jak nějaký úchylák, nechápu jak ho tam mohli obsadit. A vůbec mi to celý připadá takový hrozně pubertální, Meyerová to psala až moc rychle na to, aby tam byl nějaký hlubší smysl, on tam v podstatě není vůbec žádný smysl xD.

19 Marky Marky | 26. ledna 2010 v 15:51 | Reagovat

Ahoj :) No je to tvůj názor,já mám ságu Stmívání velmi ráda-jako knížky.Filmy taky nejsou špatný,ale jako Edwarda mohli obsadit hezčího herce-Pattison je nic moc xD.
Jacoba moc nemusím,je hrozně takový..no nevim jaký..divný!

20 Werí Werí | Web | 27. září 2010 v 12:01 | Reagovat

Ahojky,
měla jsem na Pattinsona stejný názor jako ty, herec bez talentu, křečovitý, nevěřila sem mu ani nos mezi očima. Ale nevím jestli si viděla jeho film: Remember me :)
Já sem se k němu dlouho přemlouvala, protože mě Pattinson dost odrazoval, ale když už sem se rozhodla, nelitovala sem, změnila sem na něj dost názor, vážně se tam docela vyšvihl :)

21 ama ama | 15. března 2012 v 11:32 | Reagovat

[15]: předpokládám, že od toho recenze jsou.
kde jsou všichni fanoušci? zdá se mi to tu dosti negativní.
pattison je někdy slušnej, ale někdy naprosto... je mi z něj na nic. jasper se jim povedl, i když se mi nelíbí- křečovitý výraz se k němu hodí :D
mě se strašně líbí alice- jako jediná z celého filmu. já chci její vlasy!
jinak, knihy jsou lepší než filmy. a ke knihám (zrovna to po3. čtu) mám jasný názor. slátanina, pitomost, nekvalitní, neoriginální, hloupé... ale strašně dobře se to čte a některé scény... jsou dokonalé.

22 NikaRoovy NikaRoovy | E-mail | Web | 6. srpna 2012 v 13:42 | Reagovat

Plně s tebou souhlasím, úplně ve všem! (Hlavně s tím že Robert vypadá strašně :-D ) Sepsala jsi to fakt moc hezky, sdílím tvé názory. Kniha se mi líbila víc, ale rozhodně  nepatří mezi mé oblíbené.
Navíc jak už jsi řekla, všechno se točí kolem Belly a Edwarda- nuda. Mám kamarádky co to milují, ale tak trochu mě to nezajímá. :-D Podle mě to za nic moc nestojí a nemá to žádnou originalitu. Navíc film postrádá (též zmíněno) dobré herce. Upřesním, sexy herce. :-D
Jediný, kdo tam podle mě za něco stojí je právě Taylor, to je nejhezčí kluk z celého filmu. O Cullenových radši nemluvim, ti kazí dojem, že upíří mají být sexy... :D

23 parala parala | Web | 11. srpna 2012 v 20:15 | Reagovat

Míšo, já s tebou prostě musim souhlasit! Duch Pattizón je fakt hroznej!!! Knížku jsem četla- opravdu nádherný upír Edward. Mmmm, nevím, co je na něm nádhernýho. A jsem moc ráda, že máš ráda Jacoba! Na většinu filmu jsem se nekoukala, ale když mě kámošky zbudili na mou oblíbenou scénu, kdy je Jacob bez trika, radostí jsem skákala. Točí se to opravdu kolem Edwarda s pohledu Belly, která přes všechny věci, co jí udělal (opustil jí na půl roku) tak si ho stejně vezme! Jediné zajímavé byly přeměny vlkodlaků. Cullenovi jsou ty NEJ(hroznější) věci na filmu. Ale mě je to jedno. Já radši Upíří deníky :DDD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama